Etusivu Talli Kasvatus
Celandia Stable

virtuaalitalli / a sim-game stable

Day 'n' Nite X

virtuaalihevonen / a sim-game horse


© J.Harwood

Perustiedot

virallinen nimiDay 'n' Nite X rotu, sukupuoliIrish Sport Horse -tamma
syntymäaika09.01.2013 3 vuotta18.01.2013
säkäkorkeus168cm rekisterinumero
omistajaMaella, VRL-12504 KasvattajaStrix Stable
painotuskenttäratsastus, CIC4 koulutustasoVaA - 130cm - 130cmLuonnekuvaus

Day 'n' Nite X on kenttäurani ensimmäinen hevonen. Sain Strix Stablesilta listan hienoja kasvatteja joista valita muutama helpottamaan ISH-kuumettani ja jostain syystä päätin heti Danan papereihin tutustuessani, että tämä on Se Oikea. Tamma on ensinnäkin kauniin värinen, sillä on miellyttävä, persoonallinen luonne ja se tulee oikein kivoista vanhemmista.

Danasta saa pikavilkaisulla kuvan rauhallisesta ja tasaisesta hevosesta. Sellainen se onkin suurimman osan aikaa. Se käyttäytyy tallissa moitteettomasti, pahoja tallitapoja ei juuri ole ja tarhailu onnistuu melkeinpä minkä tahansa hevosen kanssa. Ainoa inhottava asia tamman mielestä on vesiboksi, jota se hieman arastelee. Senkin tamma kuitenkin kestää, joskin himan nyrpein ilmein. Muuten kaikki hoitotoimenpiteet ovat Danan mielestä ihan mukavia.

Ratsuna tamma on tasaisen varma suorittaja, sillä on hyvä keskittymiskyky ja halu miellyttää ratsastajaa. Se on mainio kaveri kenttäratsastukseen kokeneelle ja varmalle hevosihmiselle. Myös kokemattomammat uskaltaa päästää Danan selkään alkulämmittelyjä ja loppukäyntejä varten, mutta Dana turhautuu nopeasti, jos se ei saa ratsastajaltaan tasoaan vaativia tehtäviä. Tamman vahvuutena on erityisesti maastoesteratsastus, se ei pelkää kummallisimpiakaan esteitä ja suoriutuu aina parhaansa mukaan. Myös koulukentällä Dana malttaa mielensä ja keskittyy tehtäviin. Rataesteillä tammalle tulee jostain syystä kiire ja se unohtaa keskittyä jalkoihinsa. Tätä harjoittelemme paljon ja kokeneen ratsastajan kanssa tästäkään heikkoudesta ei ole haittaa.

Kilpailupaikkoja Dana ei stressaa ollenkaan, ainoastaan lastaus ja matkustus on sille hieman epämukavaa. Tamma ei ole kuitenkaan koskaan kieltäytynyt kiipeämästä autoon, se ilmaisee mielipiteensä lähinnä hidastelemalla ja mulkoilemalla nelipyöräistä epäluuloisesti.
Sukutaulu

i. Badfinger X
ISH
ii. Bazooka
ISH
iii. Bacardi
evm, ISH
iie. Carmenita
evm, xx
ie. Upwell
ISH
iei. Back For You
evm, xx
iee. Miss Rapper
evm, ISH
e. T-Bone X
ISH
ei. Bone Eater
evm, xx
eii. Eat My Heart
evm, xx
eie. Hiphobber
evm, xx
ee. Thowra
ISH
eei. God Doesn't Help
evm, xx
eee. Cominé
evm, IDHKilpailukalenteri

PVM Järjestäjä (kutsu) Laji (jaos) Luokka SijoitusJälkeläiset

26.2.2013 o. One Night Kind CEL i. Running Scared X om. Maella, VRL-12504
- - - -
- - - -

Valmennukset & päiväkirja

24.3.3013 Estevalmennus Nallikalliossa, valmentajana Jey
Päivän ensimmäinen valmennettava ratsukko oli Maella tammallaan Danalla. Alkuverryttelyiden aikana Maella sai kertoa tammastaan ja kävi ilmi Danan olevan haka maastoesteillä, mutta rataesteillä tamma tuntuu unohtavan jalkansa. Tallitytöt olivat pyynnöstäni rakentaneet radan valmiiksi ja alkulämmittelyiden jälkeen pääsimme ratsukon kanssa aloittamaan. Ensimmäiset tehtävät olivat ratsukolle helppoja, esteiden korkeudenkin ollessa vain 70cm. Keskityimme paljon lähestymisiin ja siistiin ratsastukseen. Estekorkeuden noustessa puomit alkoivat kolisemaan. Neuvoin Maellaa tuomaan tamman rohkeasti esteelle ja muistuttavan sitä ennen hyppyä raipalla. Näin ollen tammaa saatiin heräteltyä ja hypyt alkoivat sujumaan. Valmennuksen lähestyessä loppua nostin esteet tallityttöjen avustaessa 130 senttimetriin. Maella oli saanut Danan hienosti hereille ja ratsukon aloittaessa radan ei raipan näpäytystäkään enää tarvittu. Tamma suoritti hienosti tekniikaltaan hieman vaativan radan ja ratsastajakin pääsi loistamaan. Ratsukko sai lopeteltuaan paljon kehuja ja neuvoja seuraaviin treeneihin. Muistutin Maellaa lämmittelemään tamman kunnolla ja herättelemään sitä aika-ajoin, ettei jalat jää unohduksiin. Maellalle hurraat kärsivällisyydestä ja erittäin siististä ratsastamisesta.

19.5.3013 Kouluvalmennus Strix Stablesin valmennuspäivänä, valmentajana Paula
Päivän ensimmäinen valmennettava oli Maella tammansa Day 'n' Niten kanssa. Olin nähnyt parivaljakon muutaman kerran jossain kisoissa, mutta valmennettavanani ratsukko oli ensimmäistä kertaa. Annoin Maellan verrytellä Danan itsenäisesti ja seurasin parin yhteistyötä tiiviisti. Oli mielenkiintoista nähdä, kuinka samankaltaisesti hevonen liikkui emäänsä T-Boneen verrattuna. Maellan ja Danan yhteistyö pelasi hyvin alusta alkaen. Tamma liikkui rennosti ja letkeästi ja oli pirteän oloinen.

Maella oli toivonut treeniä takaosakäännöksiin, sulkutaivutukseen ja laukanvaihtoihin. Aloitimme varsinaisen valmennuksen tehtävällä, jossa Maella sai ratsastaa uraa pitkin ravissa, tehdä pysähdykset lyhyiden sivujen keskikohtaan ja pysähdyksestä takaosakäännöksen. Koska suunta vaihtui, ratsasti Maella käytännössä vain puolikasta kenttää. Aluksi Dana oli hidas sekä ohjalle että pohkeelle ja pysähdyksistä tuli huonoja. Itse takaosakäännöksissä tamma pyrki hiippailemaan eteenpäin, eivätkä takajalat pysyneet paikoillaan. Pyysin Maellaa herättelemään ratsuaan ja pikkuhiljaa pysähdykset onnistuivat kauniisti. Myös takaosakäännökset alkoivat sujua, kun Maella piti hevosen hyvin ohjan ja pohkeen välissä.

Jatkoimme ravissa uraa pitkin. Maella sai ratsastaa Danan keskihalkaisijalle ja tehdä sulkutaivutusta ensin vasempaan ja sitten oikeaan kierrokseen. Suunnanvaihto tapahtui X:n kohdalla. Jo ensimmäisellä kerralla taivutus sujui moitteettomasti ja ihmettelinkin, miksi Maella koki Danan tarvitsevan lisää treeniä tehtävän kanssa.

Siirryimme laukkatyöskentelyyn. Maella sai esittää ensin yksittäisen laukanvaihdon lävistäjällä. Pohje ei mennyt aivan heti läpi ja Maellan oli vaikea ajoittaa vaihtoa täsmälleen oikeaan kohtaan. Muutaman reippaan temponvaihdoksen jälkeen Dana oli kuulolla ja Maella sai vaihdot onnistumaan. Jatkoimme harjoituksella, johon yhdistimme kaikki valmennuksen tehtävät. Maella sai ravata uraa pitkin, tehdä sulkutaivutusta pitkällä sivulla ja takaosakäännöksen taas lyhyen sivun keskellä. Koska suunta vaihtui, hän palasi takaisin samalle pitkälle sivulla, jossa nyt nostettiin laukka. Laukanvaihto tehtiin ennen pitkän sivun keskikohtaa, laukattiin muutama askel vastalaukkaa ja keskikohdan jälkeen laukka vaihdettiin uudestaan oikeaksi. Ennen kulmaa raviin, takaosakäännö ja sama uudestaan. Tätä tehtiin myös toiseen kierrokseen.

Maella ratsasti hyvin ja Dana suoritti tehtävät hienosti. Huomasi, että molemmat keskittyivät paremmin, kun joutuivat koko ajan tekemään jotakin. Dana suoritti vaihdot mallikkaasi ja taipui kauniisti sulkutaivutuksessa. Myös takaosakäännös sujui tarkemmin kuin valmennuksen alkuvaiheessa.

Ulkoasu © 2011 Mayflower Layouts / netzanette, muokkaus © Maella